iPhone app, hypen och Tommy Hilfiger

iPhone och MacBookAir och iPad hype. Börjar inte varumärket urvattnas? Så fort en trend blir common place håller den på att dö ut – en vanlig och gammal tumregel inom varumärkeshantering. Som Tommy Hilfiger.
När det börjar dyka upp kopior i vart och vartannat gathörn, stormarknader slumpar priser på riktiga varan, pris och tillgänglighet täcker plötsligt mer än väl efterfrågan.

Bodde i London och minns ett år att det var lite ball att få en Hilfiger gymbag som goodie bag på en festival utanför stan. Oväntat exklusivt vill jag minnas att det upplevdes som. Några år senare satt kopior eller äkta stöldgods eller reade plagg i blått, vitt och rött på varenda unge i Brixton.
”Stöldgods” inte för att just Brixton skulle vara en förort lagt åt det hållet, åh nej, enbart för att jag just där råkat bli vittne till stölder och sett det gå direkt till marknaden utanför. (Butiksvakten hade ensam inte en susning till chans att agera på det och självbevarelsedriften gjorde nog att han inte ens heller försökte. Neither did I som ögonvittne på första parkett).

Alla har en iPhone nu. Alla.
Nästan iaf. Så pass att det inte känns särskilt exklusivt.
De som har en säger sig inte kunna klara sig utan den.
Inte så mycket för att den används till att ringa eller smsa.
Men för att vara uppkopplad heeeela tiden. Och spela spel.

Men verkligen, börjar inte Apple bli som Tommy Hilfiger back in the day?

Först är det de som fattat hypen som hakar på, sedan alla deras kompisar (då slutar de som först fattat hypen att haka på), sedan sjunker priserna så alla som inte alls har användning (råd) för (med) en mediaarbetsdator (sportplagg i tre olika färger till vardags) har det – och det syns överallt ute i förorten……. steget till life-like kopior på gatorna i Brixton är inte ens ett steg bort längre.

Plötsligt är det som om alla vaknat upp och ‘ser’ att design är värt att betala lite mer för.

Stick ut och ha något annat lattjo istället – om man nu känner personlig definition ihop med sin dataaccessoar (och allt är del utav det personliga varumärket – det vet ju alla…).

Vad? I don’t know.
Själv vill jag ha något med riktiga knappar när det gäller telefon. Att kunna smsa med en hand, på språng, i farten – hur klarade vi oss innan?

Having said that…
Plants vs zombies och app:ar som den här ÄR roligt.

Appen håller koll på dagar kvar till mens.

Hur många dagar det är kvar till mens.

One response

  1. Pingback: iPhone är för fattiga « The Pinocchio Theory

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s