It’s not quite cricket, is it? Cricket vs. rugby

Brukade säga att jag inte skulle flytta från England eller U.K innan jag lärt mig reglerna i cricket.
Stod som au pair frågande och förundrad när lillkillen i familjen spelade med sin skolklass. Kritvita kläder till en början, rejält med gräsfläckar mot slutet.
Flera år senare lyssnar jag lika frågande och förundrad till jobbkollegors prat om olika poäng hit och dit och olika lags chanser att vinna – på ett sätt som jag associerar med fotboll eller möjligen ishockey.
Fattar det inte. Nope. Icke.
A gentleman’s game. Känner ingen spontan lockelse till det mer än den vanliga känslan av att vilja förstå vad det är som drar så väldigt mycket folk, vad är det som engagerar så många, vad det är vi i Sverige inte greppat (än?), vad är det som är roligt?
Vill förstå det för att kanske själv få känna mig lite mer delaktig?

Som det är nu – jag är helt frågande. De har segerdanser, ett lag dansar tydligen ”vattenspridaren” när de tagit viktiga poäng. Det kan jag relatera till.

Undrade vad The Ashes var som stod högt upp som en egen rubrik på större GBtidningar. Ahaaaaaaa. Cricket.

Undrar om det krävs att få det med frukostgröten som toddler för att fatta reglerna från grunden?

Kan visserligen relatera mer till cricket än till rugby rent visuellt. (Apropå att bland annat Oz har bra lag).
Vuxna STORA män som slänger sig efter andra vuxna mäns STORA lår och shorts och håller sig fast, vill inte släppa taget för all ale i öltappen på puben, håller sig fast med starka armar, för drottning och fosterland. Det kommer nog aldrig gå mig helt ogenerat förbi. Enklare att ”ta till sig” den lugnare sportvarianten med något mer begränsad kroppskontakt i cricket, frågan är om de ens svettas över huvudtaget(?). Lite renare, lite mer gentlemannaaktigt, indeed.
Det är något med att det ska vara ”manligt” med rugby som får en rejäl bitch-slap i samma ögonblick som en stor man hänger sig fast i snopphöjd på en annan stor man.
Även en killkompis som är gay sa sig bli generad vid en live rugbymatch, åsynen av manliga skrev som lyftes upp i luften ihållandes shortsens sidsömmar som stramade avslöjande.

Går utövarna av rugby med sina stora starka kroppshyddor att kombinera med stilen och attityden hos cricket? Skulle det kunna bli den ultimata sporten att beskåda tro. #totallyobjectifyingmenrightnow

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s