Cancerframkallande mat och meat’s not green

Jätteroligt. Ironin av det hela.

Om man behandlar mat som skit – då får man skit. Nähä?
Otroligt att det är svårt för the moneymakin’ meatbusiness att förstå. Grundläggande företagsekonomi. Lika otroligt som tunnelseendet hos de militanta karnivorer som blir personligt provocerade när någon i sällskapet väljer att inte dela deras diet med mosiga ”nyttiga” köttbitar.

Små delar från något dött som fötts upp i skit, fått i sig skit, behandlats som skit.
Hur skit, på skit, på skit, på skit antas bli något hälsosamt att äta lite längre fram i kedjan är en gåta.

Ska vi envisas med att äta kött/fågel/fisk och att fortsätta lära våra barn att göra det – för att hela meatbusinessen är värd så mycket cash/arbetstillfällen och marknadsföringen om att det är nyttigt är så överväldigande – så tjänar vi/de på att se till att djuren har det bra. Förstå att djuren är levande varelser som blir ”bättra på insidan” desto ”bättre de behandlas från utsidan”. Precis som människor. Det är inte ens rocket science.

Cancerframkallande dioxin har dykt upp i maten i Tyskland.
Blev djuren i död form bärare av den dåliga maten de fått i sig under sin uppväxt? No shit, Sherlock.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tysk-protest-efter-dioxinskandal_5885935.svd

Köttindustrin, som den ser ut dagsläget, är ung. Det har ändå redan visat sig att om djuren äter dåliga saker – då kan det få konsekvenser för oss människor. Kretslopp. Allt går runt. Goes around comes around.
Hur mycket är det som inte kommer ut i media?
Hur mycket är det som inte ännu är vetenskapligt bevisat att det är mänskliga sjukdomar till följd av en kost och djurhållning under hemska förhållanden som mörkas av köttindustrin?
Skräckrapporter om hur mycket kemikalier som nyfödda barn redan har fått i sig unt zå waiter.

Den helt osentimentala sidan av saken är intressant att diskutera – den som innehåller den egna hälsan och plånboken – den är lättast att lyssna till.
Argumentet att ”jag är ego, jag vill äta kött för det är gott och jag bryr mig inte om några djur far illa, de smakar gott i alla fall ”.
Vakna upp och lukta på kaffet.

Människor kan manifestera stress och dåliga levnadsförhållanden i fysiska sjukdomar. Kemikalier som kroppen bildar för att skydda sig kan ge psykiska problem. Vi påverkas, fysiskt, av vår omgivning. Fakta. Djuren är inte särskilt olika oss genetiskt, de har känslor, minnen, upplevelser. Fakta. Varför övertron på att djur kan vara hälsosamma på insidan -det som sedan ska bli människomat- oavsett vad de utsätts för utifrån under sin uppväxt?
Inte enbart genom den direkta kopplingen dålig mat i ena änden blir dålig mat i andra änden av matkedjan. Det är bara det enda som gått att bevisa hittills/som varit allvarligt nog hittills att inte mörkas ner av media/köttindustrin. Men i långa loppet – det kanske inte blir ”bra mat” att få ner i maggen, på fler sätt än så, när den kommer ifrån förhållanden som ser ut så här;

Meat.org | The Web Site the Meat Industry Doesn’t Want You to See

I’m just sayin’.
Meat’s not green.

Hur många kan ha missat samhällsdebatten.

Ignorance is bliss? Även när det gäller den egna hälsan?

http://www.peta.org/living/vegetarian-living/vegetarian-101.aspx

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s