Män vs. Kvinnor

Nyttigt att byta perspektiv en stund.
Kul att snubben som skrev originalet har barn iaf. Det betyder ju att han, trots sin faiblesse och beundran för män i alla kategorier, och möjligen brist på livserfarenhet(?) fått ligga med en tjej. ELLER?
http://www.hockeysverige.se/blogg/pettersson/12284467/man-vs.-kvinnor
Tycker det känns jobbigt att ha samma rösträtt som någon som honom. Det betyder att vi väldigt långsökt kan påverka varandras vardag. Men påverka likväl. Huga. Outbildad? Ignorant? Gissar att han skulle tycka detsamma som vi någonsin skulle ha oturen att träffas. Stackars kvinna till mor som födde honom. Hon måste väl fått höra att hon är en JÄTTEsvag ursäkt till människa?

Blogginlägget översatt.

Män vs. Kvinnor

Satt och tänkte på det häromdagen. Det här med att män generellt är sämre än kvinnor på det mesta och att det ju helt enkelt är så det är, men att det liksom inte är tillåtet att riktigt nämna det eftersom män givetvis inte vill att det ska vara så.

Alla ska ju vara lika bra oavsett kön. Även om det inte är så.
Hade det varit så hade ju ingen behövt påtala att det faktiskt är så, utan det hade ju fallit sig naturligt. Eller hur?

Till vardags används ju män till att göra hushållssysslor. Det är vad vi liksom tycker att dom är bäst på när det kommer till praktiska saker. En del av dom funkar rätt okej att försöka prata med och så också, men i regel sköter man ju det med någon vän av kvinnligt kön eftersom kvinnor är bättre även på sånt.

Men så slog det mig. Det här med klassiska saker som män gör. Diska, laga mat och städa.
Av dom tre grejerna så är ju män generellt inte ens bäst på det. Det funkar i ett hushåll för att kvinnan helt enkelt inte vill eller orkar.

Men fakta är ju att går du in på olika restauranger och kollar köket, så är det oftast en kvinna som fixar din mat. När det kommer till ”stjärnkockar”, så är det ju betydligt fler kvinnor än män i den positionen.
Så när kvinnor vill laga mat, så är dom bättre än män. På det också.

Samma sak om du kollar vem som står och diskar på den typen av ställen. Jodå, oftast en kvinna. Oftast en ganska skabbig kvinna som troligen hade varit uteliggare om hon inte haft det jobbet. Men likväl, en kvinna.

Städa däremot tycks vara ett mansjobb på riktigt. Där tror jag faktiskt män är bättre även på proffsnivå. Det vet jag från alla hotellövernattningar jag haft. Det har i 99 av 100 fall varit en man som kommit och städat.
Enda gången jag sett en kvinna var i Los Angeles.

Och just dom här grejerna med att kvinnor, på proffsnivå, är uppenbart bättre än män på att göra ”manssysslor” är ju anmärkningsvärt.
För det är ju inte så att det är samma åt andra hållet. Att om du går in på en bilverkstad så kommer du mötas av en övervägande del män som lagar din bil. Eller om du ringer efter datorhjälp, så kommer det hem en man och hjälper dig.

Och nej, det här handlar inte om att kvinnor förfördelas på arbetsplatsar. Även om vi nu är många som så gärna vill tro att det är så. De senaste 20 årens hets om ”alla är lika bra” har ju lustigt nog inneburit att det är fler män på fel poster än det borde vara. På grund av kvoteringen. På grund av att vissa ställen vill slippa all jakt på ”manshatare”.

Men jag förstår att männen själva, som inte gärna vill se sig som det sämre könet, vill greppa halmstrån och bortförklara allt det som skrivs här med att det är samhällets fel att det är som det är. För det finns ju inga andra motargument som håller. Därför är det enklast att bara skylla på det och fortsätta låtsas att alla – generellt – är lika bra.

Jag själv har en rätt okej balans i mitt eget förhållande. Jag är bättre på det mesta, men han är bra på det jag inte orkar bry mig om. Jag hade varit bättre om jag hade velat, men ibland måste man ju avstå saker för att öka självförtroendet hos andra. Så det är en rätt bra synk.

Många vill gärna kalla oss med den här typen av åsikter för manshatare. Trots att det bara är sanningen, medan då versionen om hur jämnbra alla är känns en smula överdriven.

Själv har jag tre söner. Och nej, jag förklarar inte för dom att dom är sämre än tjejer. Allt är ju, som sagt, generellt och det finns ju mycket som talar för att dom, om de bara vill, kan vara just bland dom killar som är bättre än många kvinnor.

Vad jag vill ha sagt med det här, undrar ni? Ingenting alls. Jag bara kör.

Annonser

One response

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s